Байден назвав свій перший крок після перемоги на виборах президента США

Байден назвав свій перший крок після перемоги на виборах президента США

Кандидат в президенти США Джо Байден, про перемогу якого заявили провідні американські ЗМІ, вже намітив свій перший крок в новому політичному статусі: він має намір вжити заходів у сфері боротьби з коронавірусом.

Про це повідомив телеканал CNN з посиланням на два джерела.

«У понеділок (9 листопада) Байден оголосить про створення експертної ради з коронавірус з 12 чоловік … Ініціатива покликана показати, наскільки серйозно обраний президент планує зосередити увагу на пандемію, яка досягла рекордного числа щоденних інфікувань за останній тиждень», – йдеться в повідомленні.

Цей орган буде сформований ще до оголошення імен членів нового уряду. Його очолять три співголови: колишній головний хірург Вівек Мурті, екс-комісар Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів Девід Кесслер і доктор Марселла Нуньєс-Сміт з Єльського університету.

Об’єднати зусилля з губернаторами штатів і мерами міст щодо боротьби з коронавірусів Байден обіцяв ще під час виборчої кампанії.

Раніше Байден оголосив про своє обрання президентом США і пообіцяв бути президентом для всіх. Він зміг набрати 270 голосів у колегії вибірників, які необхідні для перемоги.

Чинний президент США Дональд Трамп, в свою чергу, заявив, що вибори ще далекі до завершення і він має намір відстоювати власну перемогу в суді.

Поділитись