Трамп поскандалив з власником Fox News через прогноз на користь Байдена

Трамп поскандалив з власником Fox News через прогноз на користь Байдена

Президент США Дональд Трамп подзвонив власнику Fox News Руперту Мердоку і накричав на нього після того, як цей телеканал оголосив лідерство кандидата від демократів Джо Байдена на голосуванні в Аризоні.

Про це повідомляє Vanity Fair з посиланням на джерело. Fox News традиційно підтримує Трампа, при цьому редакція першою повідомила про перевагу Джо Байдена в Аризоні. За словами співрозмовника видання, глава держави вимагав від Мердока, щоб канал випустив спростування, однак той відмовився.

У свою чергу, газета The New York Times повідомляє, що протягом ночі після голосування Мердоку також дзвонив радник Трампа і чоловік його дочки Іванки Джаред Кушнер.

В Аризоні з 11 голосами вибірників на даний момент підраховано 86% бюлетенів. За попередніми результатами, Трамп отримав 47,9% голосів в штаті, Джо Байден – 50,7%.

Раніше штаб Трампа подав до суду позов, щоб призупинити підрахунку голосів в штатах Пенсильванія і Мічиган. Також штаб вимагає перерахувати голоси в ключовому штаті Вісконсин.

Сам Трамп на своїй сторінці в Twitter написав, що вважає себе переможцем в штатах Пенсильванія, Джорджія і Північна Кароліна. Крім того, чинний президент заявив про свою перемогу в штаті Мічиган, додавши, що там спостерігалася велика кількість таємно вкинуті бюлетенів.

При цьому адміністрація соціальної мережі позначила повідомлення Трампа як контент, який може бути спірним або може ввести в оману виборців про хід виборів президента.

3 листопада в США відбулися вибори президента. Суперником чинного глави держави республіканця Дональда Трампа виступає колишній віце-президент США демократ Джозеф Байден.

Виборча система США передбачає, що набрав більшу кількість голосів американців кандидат не завжди може виявитися переможцем. Справа в тому, що вибір глави держави покладається на колегію вибірників з 538 осіб, які представляють свої штати. Кількість вибірників від кожного штату дорівнює числу представників штату в конгресі. На виборах виборці повинні голосувати за кандидата.

Поділитись