Байден назвав “єдину причину” зростання цін на газ

Байден назвав “єдину причину” зростання цін на газ

Президент США Джо Байден заявив про наявність у нього простого плану боротьби з інфляцією та зростанням цін на газ.

Перший пункт у ньому – “пом’якшити путінське підвищення цін на газ”, повідомив він з трибуни 29-го з’їзду Федерації міжнародних профспілок.

Відповідно до плану розвитку економіки Байдена, США «добилися надзвичайного прогресу», що дозволить вирішити всесвітню проблему, яка набагато гірше виявилася в інших країнах світу, — інфляцію, сказав американський лідер.

«Мій план простий. По-перше, я роблю все, що мої сили, щоб пом’якшити путінське підвищення цін на газ. Саме з того часу, як він почав [війну в Україні], ціна зросла на $1,74 за галон — і лише через це! У мене є план, як знизити вартість бензину та продуктів харчування. На це буде потрібен час», — наводяться слова його промови на сайті Білого дому.

Байден розповів, як ріс у простій сім’ї, де за обіднім столом обговорювали підвищення цін на бензин та продукти, оскільки це було важливим для робочих сімей. Байден запевнив, що проблеми американців йому знайомі та близькі, як ніколи, і проблема в тому, що республіканці в конгресі роблять все, щоб завадити його планам знизити витрати звичайних американських сімей.

«От чому мій план не завершено і чому результати також не очевидні. Робочі місця з’явилися, але ціни, як і раніше, надто високі. COVID-19 пішов на спад, але ціни на газ зросли. Наша робота ще не закінчена. Америка все ще має зробити вибір: вибір між урядом небагатьох для обраних і урядом для всіх нас, демократією для всіх нас, економікою, в якій у всіх нас є чесний шанс», — пояснив глава Білого дому.

Поділитись