Азербайджан опублікував план реінтеграції жителів Карабаху

Азербайджан опублікував план реінтеграції жителів Карабаху

Азербайджанська Республіка розпочала практичну діяльність з реінтеграції вірменських жителів, які проживають у Карабахському регіоні.

Про це повідомляє Азертадж.

Було наголошено, що реінтеграція здійснюється в рамках територіальної цілісності та суверенітету Азербайджанської Республіки на основі Конституції, законів та міжнародних зобов’язань Азербайджанської Республіки.

«Незалежно від етнічної, релігійної або мовної приналежності, гарантуються рівність прав і свобод кожного, у тому числі безпека кожного», – йдеться у повідомленні.

Управління територій проживання вірменських жителів здійснюється у вигляді спеціальних представництв Президента Азербайджанської Республіки. Жителів може бути залучено до роботи спеціальних представництв. Зазначено, що процес роззброєння та демобілізації завершується, у мешканців вилучається вся зброя.

Забезпечується повне введення в обіг національної валюти Азербайджанської Республіки.

Фермерам надаються субсидії і вони звільняються від усіх податків, крім земельного податку.

Жителям гарантується право на збереження та розвиток своєї культури, етнокультурних особливостей; забезпечується свобода віросповідання, охорона культурних та релігійних пам’яток; створюється можливість використання вірменської мови.

Поділитись