Аргентина вирішила стати постачальником ЗПГ до Європи

Аргентина вирішила стати постачальником ЗПГ до Європи

Президент Аргентини Альберто Фернандес в інтерв’ю іспанській телерадіокомпанії RTVE повідомив, що його країна розраховує за кілька років стати постачальником зрідженого природного газу (ЗПГ) до країн Європи.


Він додав, що для цього Аргентині потрібне фінансування на будівництво відповідної інфраструктури.

“Ми зараз будуємо перший газопровід… який дозволить нам вийти на самозабезпечення. Нам потрібно зробити другий газопровід для заводу зі зрідження газу. На це необхідно як мінімум три-чотири роки”, – сказав він.

Він додав, що обговорив це питання з прем’єром Іспанії Педро Санчесом, зазначивши, що у королівстві є потужності з регазифікації зрідженого газу. За словами Фернандеса, може бути укладена угода, за якою Аргентина стане постачальником ЗПГ до Іспанії, а туди газ поставлятиметься в інші європейські країни.

Крім цього, президент Аргентини не виключив, що балотуватиметься наступного року на новий термін. Раніше міністр закордонних справ Аргентини Сантьяго Каф’єро заявив, що влада країни не вважає антиросійські санкції ефективним способом вирішення ситуації в Україні, засобом для дипломатії та способом досягнення миру.

Поділитись