Анонсовано саміт Росії, Ірану та Туреччини

Анонсовано саміт Росії, Ірану та Туреччини

Росія, Іран та Туреччина домовилися провести саміт в астанинському форматі в Тегерані у лютому – березні 2022 року в залежності від ситуації з пандемією коронавірусу.

Про це заявив старший радник міністра закордонних справ Ірану зі спеціальних політичних питань Алі Асгар Хаджі.

«Так, він [саміт] планується. Ми готуємося провести його на початку наступного року. Це залежатиме від ситуації з пандемією. Але загалом ми домовилися про проведення саміту. Найімовірніше, у лютому чи березні ми зможемо провести цей саміт», – передає ЗМІ слова іранського дипломата.

За словами Хаджі, зустріч міністрів закордонних справ країн – гарантів астанінського процесу (Росія, Іран, Туреччина) відбудеться у січні – лютому 2022 року.

«Так. Ми домовилися з цього питання. Це буде наступного року. У січні або на початку лютого проведемо зустріч глав МЗС, а після цього проведемо саміт», – сказав він, відповідаючи на відповідне запитання.

Нагадаємо, у липні пройшов шістнадцятий раунд міжсирійських переговорів в астанинському форматі. Москва, Тегеран та Анкара виступили із спільною заявою, в якій вважали за необхідне підтримувати спокій у сирійському Ідлібі та повністю виконувати домовленості.

Поділитись