Американці перестали вважати Росію головною загрозою для США

Американці перестали вважати Росію головною загрозою для США

Американці перестали вважати Росію головною загрозою для США і побачили небезпеку в Китаї.

Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на дані опитування Інституту Рональда Рейгана. Число американців, які вважають Росію головною загрозою, скоротилося майже в два рази з 2018 року. Однак все більше жителів країни бачать головну небезпеку з боку КНР.

«Більше третини американців (37 відсотків) вважають Китай країною, що представляє найбільшу загрозу для Сполучених Штатів, в порівнянні з 21 відсотком в 2018 році … За той же період число американців, які вважають Росію найбільшою загрозою, знизилося з 30 до 16 відсотків», – йдеться в документі.

Таку думку висловлювали переважно республіканці. За Китаєм, на думку 12 відсотків республіканців, за ступенем загрози йде КНДР, потім Іран (10 відсотків), а вже потім Росія (6 відсотків). Демократи, навпаки, головною загрозою вважають Росію (28 відсотків), а Китай ставлять на друге місце за небезпекою для Вашингтона (20 відсотків).

Найбільше американці стурбовані «кібератаками», також громадяни США мають несприятливий думку щодо «китайської політичної системи і Комуністичної партії Китаю». Крім цього вони стурбовані порушеннями прав людини в Китаї і хочуть, щоб США підтримали «продемократичний рух в Гонконзі».

Поділитись