American Spectator: американські солдати не воюватимуть за Україну

American Spectator: американські солдати не воюватимуть за Україну

Американські солдати не мають воювати за незалежність України. Київ перебуває у сфері впливу Москви.

Про це написав експерт з геополітики Френсіс Семпа у колонці для American Spectator. За словами Семпи, Україна перебуває у російській сфері впливу і це багато про що говорить.

Ми можемо від щирого серця сподіватися і бажати їй незалежності та свободи, але, скажімо на чистоту, американські хлопці не повинні боротися і вмирати за незалежність України. І, ймовірно, більшість американців здивувалася б, дізнавшись, що сьогодні ми за договором зобов’язані захищати Албанію, Естонію, Латвію, Литву, Румунію, Болгарію, Словаччину та Хорватію. Незалежність України не є життєво важливим інтересом США у сфері національної безпеки для США, написав експерт.

Семпа також зазначив, що необґрунтоване розширення НАТО на схід призвело до погіршення відносин між Росією та Заходом. Експерт вважає, що РФ не становила для Європи та США такої ж небезпеки, якою представляв СРСР за часів холодної війни. Сьогодні основна небезпека походить від Китаю, а помилкова політика Вашингтона веде до зближення Москви та Пекіна.

Нашим державним діячам слід було б домогтися свого роду розрядки у відносинах з Росією, щоб не вести холодні війни на два фронти, — наголосив Семпа.

Раніше американські ЗМІ опублікували дані розвідки, згідно з якими поблизу кордону з Україною нібито накопичилося до 100 тисяч російських військових. Крім того, було оприлюднено знімки з космосу з відправленими на військові полігони сотнями танків. Агентству Bloomberg це дало підставу зробити висновок про «стрімке і масоване вторгнення» російських військ, що готується, в Україну, яке відбудеться, імовірно, на початку 2022 року.

Поділитись