Алієв пообіцяв забезпечити безпеку вірмен в Нагірному Карабасі

Алієв пообіцяв забезпечити безпеку вірмен в Нагірному Карабасі

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що проживають в Нагірному Карабасі вірмени “можуть бути впевнені, що їхня безпека буде забезпечена” в разі переходу територій під контроль Баку.


“Вірмени, які проживають в Нагірному Карабасі, можуть бути впевнені, що їхня безпека буде забезпечена”, – заявив Алієв в інтерв’ю італійській газеті La Repubblica. За його словами, Азербайджан – мультиетнічна, багатоконфесійна країна.

Бої на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі почалися 27 вересня. Вірменія і Азербайджан звинувачують один одного в розв’язуванні військових дій, в Карабасі повідомляють про артилерійські обстріли мирних населених пунктів невизнаної республіки, включаючи її столицю Степанакерт. Вірменія оголосила військовий стан і – вперше – загальну мобілізацію, стверджуючи, що активну підтримку Баку надає Анкара. В Азербайджані ввели часткову мобілізацію та в ряді місць – військовий стан. Лідери Росії, США і Франції закликали протиборчі сторони припинити зіткнення, зобов’язатися почати переговори без попередніх умов.

Поділитись