Алієв відповів на питання щодо участі третіх країн в карабаському конфлікті

Алієв відповів на питання щодо участі третіх країн в карабаському конфлікті

Азербайджан виступає проти втручання третіх країн в конфлікт в Нагірному Карабаху, заявив президент республіки Ільхам Алієв, відповідаючи на питання журналістів німецького телеканалу ARD про те, чи очікує Баку допомоги від Туреччини.

«Це боротьба між нами і Вірменією, і всі інші повинні утриматися від неї», – заявив азербайджанський лідер.

Алієв заявив, що, за даними Баку, Єреван «хоче їх участі в боях». У той же час він висловив упевненість, що цього не станеться, зазначивши, що «країни навколо нас є нашими партнерами і друзями».

Президент республіки запевнив, що Баку готовий вести переговори для врегулювання конфлікту, однак, на його думку, покласти край війні може тільки Єреван.

«Тільки Вірменія може покласти край війні, коли вона визнає поразку і нашу перемогу і потім – звільнення частини територій [в Нагірному Карабасі]», – заявив азербайджанський лідер, підкресливши, що «ми так чи інакше її [частина територій] звільнимо».

За словами Алієва, Азербайджан домагається повернення семи районів в Нагірному Карабасі. «40 тисяч азербайджанців, вигнаних з Нагірного Карабаху, повинні отримати можливість повернутися туди», – сказав він.

Ситуація в невизнаній республіці Нагірний Карабах (Арцах) різко загострилася 27 вересня. Вірменія і Азербайджан прийняли рішення про припинення вогню з гуманітарних міркувань c 18 жовтня 00:00 за місцевим часом. Разом з тим сторони звинуватили один одного в обстрілі позицій на лінії розмежування і недотриманні перемир’я.

Поділитись