Турецькі і азербайджанські радикали оголосили “полювання на вірменів” у Франції і Австрії. Відео

Турецькі і азербайджанські радикали оголосили “полювання на вірменів” у Франції і Австрії. Відео

Сотні турецьких і азербайджанських націоналістів вийшли на вулиці у Франції та Австрії, оголосивши “полювання на вірменів”.

Прo це повідомляє видання Nouvelles d’Arménie і безліч користувачів соціальних мереж з різних міст.

Видання процитувало одного з жителів французького містечка, який розповів, що ближче до вечора на вулицях з’явилися групи молодих і агресивно налаштованих турків з прапорами Туреччини. Натовп буквально заполонила центр міста, показуючи знак “Сірих вовків” (ультраправі націоналісти) s вигукували: “Смерть вірменам”. Чоловіки погрожували всім, хто насмілювався дивитися їм в очі, громадяни з переляку ховалися по домівках.

У Twitter профспілки “Синдикат поліції Франції” також з’явилося відео аналогічної акції в австрійській столиці Відні. Відзначається, що на вулицю вийшли близько 150 агресивно налаштованих турків “в пошуках вірмен”.

У свою чергу Zartonk Media розповів про акції в Ліоні, де діє велика вірменська громада. Там турки і азербайджанці також вийшли на вулиці, вели себе вкрай агресивно, ходили великими групами і вигукували погрози на адресу вірмен. Городяни злякалися і сховалися в своїх будинках.

У мережі також з’явилося відео, на якому чутні постріли, проте, що саме відбувається – розібрати важко. Видно, що у присутніх турецькі прапори.

Відзначимо, що 28 жовтня вірменська громада Франції проводила акцію в підтримку Карабаху, вимагаючи визнати його незалежність. У прямому ефірі один з активістів повідомив, що на учасників мітингу напали кілька чоловіків, імовірно, турки. В руках у них були палиці, ножі, один з них тримав також молоток. Сталася бійка, в результаті чого постраждало щонайменше 10 вірмен, в тому числі жінка і дитина. Стан одного вірменина, який отримав удар молотком, оцінюється як важкий.

Поділитись