Зеленський знову озвучив ідею про проведення Олімпіади в Україні

Зеленський знову озвучив ідею про проведення Олімпіади в Україні

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що для країни амбітною спортивною метою є проведення Олімпійських ігор.

Про це глава держави заявив на зустрічі з видатними українськими спортсменами в рамках робочої поїздки до Донецької області. На його думку, проведення Олімпіади матиме для України символічне значення, а також приверне іноземних туристів. Ініціативу президента підтримала призер Олімпійських ігор, легкоатлетка Олена Говорова, яка назвала проведення Олімпіади «кращої презентацією для країни», пише «Інтерфакс-Україна».

15 вересня глава Міністерства молоді і спорту країни Вадим Гутцайт заявив, що Зеленський поставив завдання – привезти Олімпіаду в Україну. Міністр зазначив, що для цього необхідна матеріальна база, відомство почало опрацювання питання.

Також Зеленський доручив підготувати технічне завдання для проведення Олімпіади. При цьому Гутцайт зазначив, що незалежно від того, пройдуть ігри на Україні чи ні, в країні з’являться спортивні об’єкти, на яких будуть тренуватися жителі.

У минулому році Зеленський вже давав розпорядження розробити стратегічний план, щоб країна могла претендувати на проведення Олімпійських ігор.

Тоді глава національного олімпійського комітету Сергій Бубка зазначив, що Україна може подати заявки на зимову Олімпіаду в 2030 році або літню – в 2032 році. Найбільш реалістичним планом він назвав проведення в країні наступних зимових або літніх Юнацьких Олімпійських ігор.

Поділитись