Олімпіада в Токіо може пройти без глядачів

Олімпіада в Токіо може пройти без глядачів

Літні Олімпійські ігри 2020 року в Токіо можуть пройти без глядачів через коронавірус.

Тоді змагання покажуть лише по телебаченню. Це альтернатива зриву заходу. Така інформація з’явилася в іноземних ЗМІ. Правда, невідомо, як спортсмени проявлять себе без підтримки глядачів.

Раніше заступник генерального директора оргкомітету Ігор Кацура Ене заявив, що ніяких змін через вірус в проведення змагань не внесуть. Однак побоювання все ж є. Зокрема, колишній віце-президент Міжнародного олімпійського комітету і екс-президент Всесвітнього антидопінгового агентства Дік Паунд повідомив, що рішення про проведення Олімпіади в Японії повинні прийняти не пізніше кінця травня. Організаторам належить визначити, чи знаходиться коронавірус під контролем.

На даний момент з-за швидкого поширення вірус можуть кваліфікувати як пандемію. Паунд зазначив, що якщо Олімпіада не буде проведена в Токіо, то її, швидше за все, просто скасують. Дуже складно такий масштабний захід перенести куди-небудь в такий короткий термін. Порожні трибуни – один з варіантів збереження заходи в цьому році в крайній ситуації.

Старт Олімпійських ігор в Токіо призначений на 24 липня. Тоді там зберуться 11 тисяч спортсменів. Після цього почнеться Паралімпіада.

Поділитись