Російських легкоатлетів оштрафували на 10 мільйонів доларів через допінговий скандал

Російських легкоатлетів оштрафували на 10 мільйонів доларів через допінговий скандал

Рада міжнародної легкоатлетичної асоціації оштрафувала Всеросійську федерацію легкої атлетики на 10 мільйонів доларів.

Таке рішення прийняли через порушення антидопінгових правил. Про це повідомив глава робочої групи World Athletics Руне Андерсен.

“Робоча група підготувала ряд санкцій для ВФЛА через порушення попереднього режиму, включаючи десять мільйонів доларів штрафу”, сказав Руне Андерсен.

Він пояснив, що ВФЛА повинна виплатити половину штрафу негайно. Інша частина суми – це «умовний штраф». Всеросійська федерація повинна дотримуватися правил і прогресувати в питанні відновлення своїх прав. Якщо ВФЛА знову порушить правила, вона повинна буде негайно виплатити другу половину штрафу.

World Athletics також відновила процес видачі російським легкоатлетам нейтрального статусу. Вони зможуть брати участь в міжнародних змаганнях у світі і Європі, але не під прапором Росії. Рада обмежила кількість нейтральних спортсменів – їх може бути всього 10, за винятком одноденних змагань. Однак і для них введуть максимальне число учасників, якщо ВФЛА не виплатить першу частину штрафу до 1 липня 2020 року.

Рада також затвердила набір критеріїв, виконавши які Всеросійська федерація легкої атлетики зможе бути відновлена. ВФЛА повинна створити комісію по відновленню. У ній візьмуть участь не менше двох представників, що призначаються комісією атлетів і ряд певних організацій. Фінансувати комісію буде ВФЛА, але в ній візьмуть участь два міжнародних експерта, призначених World Athletic. Разом вони створять план, який забезпечить абсолютну нетерпимість російських легкоатлетів до допінгу.

Поділитись