ФІФА відреагувала на інформацію про відсторонення збірної Росії від ЧС-2022

ФІФА відреагувала на інформацію про відсторонення збірної Росії від ЧС-2022

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) не підтвердила інформацію про те, що Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) відсторонило збірну Росії від участі в чемпіонаті світу 2022 року. Про це повідомляє «Р-Спорт».

ФІФА відреагувала на публікацію арабського телеканалу beIN SPORTS, який раніше 5 лютого, посилаючись на джерело WADA, написав, що російська команда отримала заборону на участь в мундіалі. Саме агентство на цю новину поки не відреагувало. У прес-службі Російського футбольного союзу розповіли виданню «Чемпіонат.com», що ніяких повідомлень від WADA про статус збірної не отримували.

У грудні 2019 року WADA відсторонило Росію від участі в міжнародних змаганнях на чотири роки. Йдеться про великі турніри, в тому числі про Олімпійські ігри і чемпіонати світу. Глава комісії щодо відповідності WADA Джонатан Тейлор заявив, що збірна Росії в разі виходу до фінальної частини мундіалю-2022 зможе виступити на турнірі тільки в нейтральному статусі.

Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) офіційно не погодилося з санкціями WADA. Найближчим часом в Спортивному арбітражному суді (CAS) в Лозанні почнеться розгляд. До вердикту CAS рішення Всесвітнього агентства не вступить в силу.

Поділитись