ЗМІ: Путін зірвав план Ердогана щодо Вірменії

ЗМІ: Путін зірвав план Ердогана щодо Вірменії

Президент Росії Володимир Путін зірвав план по повному знищенню Вірменії.

Про це заявив економіст Михайло Хазін. Вірменія і Азербайджан звинуватили один одного в обстрілі своїх позицій і повідомили про відповідні обстріли. У жовтні країни двічі досягали угоди про припинення вогню, після чого звинувачували один одного в його порушенні.

9 листопада прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян підписав спільну заяву з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим і Путіним про повне припинення військових дій в Нагірному Карабаху, розміщенні в регіоні російських миротворців і передачі Азербайджану Агдамського, Лачинського і Кельбаджарського районів.

Сьогодні Хазін заявив, що у нового загострення конфлікту в Карабаху були замовники, а їх метою назвав ліквідацію Вірменії руками Пашиняна. Згідно їхнім планом, після повного захоплення Карабаху Азербайджаном в Вірменії почалися б проблеми з біженцями, західні фонди розіграли б свою карту, а перекинуті з Сирії в Нахічевань терористи зіграли б роль ліквідаторів Вірменії.

В результаті їх дій в країні почалася б гуманітарна катастрофа, виникли б проблеми з сухопутної та повітряної кордонами з Грузією, був би перерізаний вірменський перешийок в Іран, а єдиним шансом Вірменії залишилася б військова допомога з боку Росії, яку втягували в бої всіма правдами і неправдами.

«Описаних подій вдалося уникнути, оскільки Путін чудово розіграв партію. Він показав, що втручання, незважаючи на всі зусилля Туреччини та Азербайджану, неможливо, і дочекався заповітного дзвінка (президента Туреччини Реджепа Тайіпа) Ердогана», – вважає Хазін.

Поділитись