В Єревані мікроавтобус протаранив натовп протестувальників

В Єревані мікроавтобус протаранив натовп протестувальників

У ланцюжок учасників акції протесту проти прем’єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна в’їхав мікроавтобус, повідомляє Sputnik.

Водій не погодився об’їжджати мітингувальників, які перекрили вулицю в Єревані. Інцидент стався на вулиці Амірян. Кілька протестувальників взялися за руки і перегородили шлях транспорту. Всі водії зупинилися. Однак автомобіліст на мікроавтобусі, який виїхав з проспекту Маштоца не змирився з вимогою їхати в об’їзд. На відео, яке зняв очевидець подій, видно, що водій спочатку намагався домовитися з мітингувальниками. Потім поступово почав накочувати на людей. Зрештою чоловік натиснув на газ, мінівен рвонув з місця, збивши молодого хлопця і дівчину. Про можливі травми демонстрантів нічого не відомо.

Мітинги в Єревані не вщухають з 10 листопада. Люди, яких організовують опозиційні партії «Дашнакцутюн», «Вітчизна» і «Процвітаюча Вірменія», виходять на вулиці з вимогою звільнити Нікола Пашиняна з посади прем’єр-міністра.

Приводом для протесту стало мирну угоду між Пашіняном і президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. За посередництва в особі президента Росії Володимира Путіна політики домовилися про припинення бойових дій в Нагірному Карабасі. Згідно з документом, Єреван пішов на радикальні поступки.

Так, Вірменія повернула під контроль Азербайджану території, захоплені на початку 1990-х років. Також азербайджанцям відійшли райони Нагірного Карабаху, завойовані ними протягом війни в 2020 році. Після того, як в Єревані стало відомо про підписання мирної угоди. Сотні людей вийшли до будівлі уряду країни. Вони назвали підписану угоду «капітуляцією». Пізніше учасники протесту увірвалися в будівлю Кабміну і почали його громити з вимогами видати їм прем’єр-міністра.

Поділитись