У Вірменії запропонували скасувати військовий стан і відправити Пашиняна у відставку

У Вірменії запропонували скасувати військовий стан і відправити Пашиняна у відставку

Депутат від опозиційної партії «Процвітаюча Вірменія» Наїра Зограбян закликала парламентаріїв скасувати військовий стан і відправити прем’єр-міністра Нікола Пашиняна у відставку.

«Сьогодні в цьому залі засідань повинен обговорюватися лише одне питання – скасування воєнного стану і відставка Нікола Пашиняна, інше питання ми обговорювати не маємо морального права», – сказала Зограбян.

16 листопада Нікол Пашинян оголосив, що відмовляється йти зі своєї посади, додавши, що повинен забезпечити «стабільність і безпеку Вірменії».

11 листопада вірменська опозиція заявила про початок парламентської кризи в країні після невдалої спроби зібрати засідання законодавчих зборів з метою відставки Пашиняна. Правляча парламентська фракція «Мій крок» відмовилася підтримати вимоги про відставку прем’єр-міністра і відмову від тристоронньої угоди щодо Нагірного Карабаху. У політичній силі пояснили, що це спричинить відмову від посередництва Росії і продовження війни з Азербайджаном.

Масові протести почалися в Єревані в ніч на 10 листопада, після того як Пашинян спільно з лідерами Росії та Азербайджану підписав угоду про врегулювання ситуації в Нагірному Карабасі. За умовами документа сторони залишаються на зайнятих позиціях. До 1 грудня під контроль Баку будуть передані три райони, в регіоні розмістять російських миротворців.

Поділитись