Японія відповіла на протест РФ через інцидент з судном “Ейхомару-172”

Японія відповіла на протест РФ через інцидент з судном “Ейхомару-172”

Японія не приймає протест, який був заявлений раніше японському посольству в Росії в зв’язку з інцидентом з японським рибальським судном “Ейхомару-172” біля берегів острова Сахалін.

З такою заявою в п’ятницю на прес-конференції в Токіо виступив міністр закордонних справ Японії Тосиміцу Мотегі.

“Що стосується протесту російської сторони, то ми його не приймаємо і вимагаємо якнайшвидшого звільнення судна і його екіпажу”, – сказав він.

За словами Мотегі, Японія в своєму розпорядженні дані, що японське судно в момент затримання російськими прикордонниками було в ексклюзивній економічній зоні Японії.

У четвер МЗС РФ повідомив, що посольству Японії в Росії був заявлений рішучий протест у зв’язку з інцидентом з японським рибальським “Ейхомару-172”.

У російському відомстві звернули увагу, що судно “було виявлено російськими прикордонниками у виключній економічній зоні РФ у острова Сахалін”. Воно не відповідало на запити, зробило спробу втечі і при переслідуванні небезпечно маневрувало, здійснивши навал на сторожовий катер і піддавши загрозу життя і здоров’я його екіпажу, зазначили в МЗС РФ.

Прес-служба управління ФСБ Росії по Сахалінської області 28 травня оголосила, що в Охотському морі після спроби сховатися була затримана рибальська шхуна під прапором Японії. При її огляді на борту були виявлені живі краби, варено-морожена крабова продукція і промислове обладнання. Судно затримано і доставлено в порт Корсаков для проведення розгляду.

Поділитись