Японія доручить Mitsubishi Heavy Industries розробку винищувачів на заміну F-2

Японія доручить Mitsubishi Heavy Industries розробку винищувачів на заміну F-2

Міністерство оборони Японії має намір укласти контракт з японською корпорацією Mitsubishi Heavy Industries на розробку нових винищувачів, які повинні прийти на зміну застарілим F-2.

Про це в суботу повідомила ділова газета Nikkei.

За її даними, Mitsubishi Heavy Industries буде повністю відповідальна за проектування і виробництво винищувачів. Очікується, що корпорація також укладе угоди з субпідрядниками серед японських і американських виробників. При цьому розробка ключових елементів винищувачів, таких як двигун і бойові системи, буде довірено компаніям Японії.

Згідно з існуючим проектом японської влади, розміщення нових винищувачів планується здійснити до 2035 року. Раніше американська корпорація Lockheed Martin вже пропонувала Японії план створення винищувача з технологією “стелс”, що представляє собою гібрид двох літаків цього класу – F-22 і F-35. Спочатку передбачалося, що в розробці також візьме участь Великобританія, проте згодом Японія відмовилася від цих планів і вирішила максимально задіяти власні технології для стимуляції місцевих виробників.

Раніше повідомлялося, що витрати на весь проект можуть перевищити 1,5 трлн ієн ($ 14 млрд). Після 2030 року Японія хотіла б замінити 90 літаків F-2, що надійшли на озброєння Сил самооборони на початку 2000-х років.

Поділитись