Влада США повернула Colonial Pipeline більшу частину викупу, виплаченого хакерам

Влада США повернула Colonial Pipeline більшу частину викупу, виплаченого хакерам

Міністерство юстиції США повернуло близько 2,3 мільйона доларів в біткоіни, які були виплачені трубопровідною компанією Colonial Pipeline як викуп хакерам-здирникам.

Про це повідомила заступник генерального прокурора США Ліза Монако, передає Reuters.

За її словами, всього було вилучено 63,7 біткоінів. Після падіння курсу біткоіна вони склали 85% від загальної суми виплаченого викупу, відзначає Associated Press.

Монако заявила, що приватні компанії повинні зробити висновок з цієї ситуації – якщо вони швидко повідомлять правоохоронцям про вимагання, їм можуть допомогти повернути кошти. Однак гарантій цього немає, зазначила заступник генпрокурора США.

Colonial Pipeline – один з найбільших операторів трубопроводу в США, через який поставляється 45% бензину і дизельного палива на Східне узбережжя країни. На початку травня компанія повідомила, що піддалася кібератаці і була змушена призупинити подачу палива. Для атаки використовувалися програми-вимагачі, що блокують внутрішні мережі для отримання викупу за розблокування.

В результаті Colonial Pipeline заплатила хакерам близько п’яти мільйонів доларів в біткоіни за відновлення доступу до комп’ютерної мережі.

Влада США звинуватила в кібератаці хакерську угруповання DarkSide, яку пов’язують з Росією.

Поділитись