Влада Німеччини відхилили протест екологів проти «Північного потоку – 2»

Влада Німеччини відхилили протест екологів проти «Північного потоку – 2»

Федеральне відомство Німеччини по судноплавству і гідрографії відхилило протест природоохоронних організацій Deutsche Umwelthilfe і Союз захисту природи проти Північного потоку-2.

Про це повідомляє прес-служба відомства в четвер, 1 квітня.

«Федеральне відомство по судноплавству і гідрографії (BSH) сьогодні після докладної перевірки відхилив протести Союзу захисту навколишнього середовища Німеччини NABU і Німецької допомоги навколишнього середовища», – сказано в повідомленні.

Екологи оскаржували видане 14 січня дозвіл на будівництво газопроводу з кінця вересня по кінець травня на гілці протяжністю в 16,5 кілометрів в німецькій економічній зоні Балтійського моря.

Екологи оскаржили дозвіл на підставі того, що територія району прокладки газопроводу має особливе значення для гніздових птахів, але у відомстві з цим не згодні. Глибина моря в цьому районі становить близько 20 метрів, тому птахам ця місцевість не так важлива. Крім цього, BSH вказує на те, що швидкість кораблів-трубоукладачів мала, а самі будівельні роботи для захисту птахів можна вести лише 30 днів поспіль, потім необхідно робити перерву на два тижні.

Відомство після повторної перевірки вирішило, що виданий дозвіл залишиться в силі.

Поділитись