Вчений розкрив різницю між «Талібаном» та «Аль-Каїдою»

Вчений розкрив різницю між «Талібаном» та «Аль-Каїдою»

Головна відмінність бойовиків радикального руху «Талібан» від терористів з угруповання «Аль-Каїда» полягає в помірності талібів щодо поширення своїх ідей.

Такою думкою поділився в розмові зі ЗМІ доцент кафедри міжнародних відносин на пострадянському просторі Санкт-Петербурзького державного університету Руслан Шамгунов.

Вчений зазначив, що членів «Талібану» складно назвати більш цивілізованими, ніж бойовиків «Аль-Каїди» або «Ісламської держави». При цьому він заявив, що між ними є істотна різниця. За словами історика, незважаючи на те, що таліби виступають за «чистоту ісламу», вони не заявляють про готовність боротися заради цього з усім світом.

«Найсильніше від “Аль-Каїди” і ІД талібів відрізняє те, що вони не виступають – відкрито, у всякому разі – за поширення своїх ідей в світі і обов’язкове знищення “невірних”, – розкрив свою позицію Шамгунов.

Раніше рух «Талібан» пообіцяло боротися з «Аль-Каїдою» та іншими терористичними угрупованнями на території Афганістану. При цьому під час захоплення влади в країні таліби звільнили з тюрем тисячі ув’язнених, серед яких були члени «Аль-Каїди».

Поділитись