В Україні назвали терміни появи комерційної вакцини від коронавірусу

В Україні назвали терміни появи комерційної вакцини від коронавірусу

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що вакцина від коронавируса чи не з’явиться на комерційному ринку країни до кінця літа, пише «Інтерфакс-Україна».

За його словами, зараз всі виробники вакцини в світі виконують урядові замовлення і ще довгий час не зможуть реагувати на приватні пропозиції. «У них не вистачає потужностей катастрофічно, всюди зриваються поставки», – пояснив Степанов.

Він підкреслив, що в приватних клініках зараз немає ніяких препаратів від коронавируса і називати точні терміни їх виходу на ринок безглуздо. «Раніше літа-осені вакцини просто не з’являться», – підкреслив міністр.

Раніше українське МОЗ відмовився називати закупівельну вартість виробленого за ліцензією компанії AstraZeneca індійського препарату від коронавірусу Covishield через підписаного договору про нерозголошення. Стверджується, що такі вимоги були висунуті саме іноземною стороною.

За останніми даними, коронавірусом на Україні заразилися понад 1,3 мільйона чоловік. За останню добу в країні зафіксували новий сплеск захворюваності, число пацієнтів з COVID-19 зросла більш ніж на 10 тисяч. 4 березня уряд оголосив про початок третьої хвилі поширення інфекції.

Поділитись