В офісі Зеленського звинуватили Меркель у здачі інтересів України

В офісі Зеленського звинуватили Меркель у здачі інтересів України

Радник делегації Києва в Тристоронньої контактній групі, позаштатний радник глави офісу президента України Олексій Арестович звинуватив канцлера Німеччини Ангелу Меркель в здачі інтересів України на користь Росії.

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу «Україна 24». За його словами, візит українського лідера Володимира Зеленського в Німеччину і його переговори з канцлером виявилися безрезультатними.

«Пані Меркель сім років трималася, але врешті-решт все-таки трохи здала українські інтереси», – зазначив Арестович.

Також він висловив думку, що Зеленський не знайшов спільної мови з Меркель з цілої низки питань, включаючи добудову газопроводу «Північний потік-2» і реалізації «формули Штайнмайера».

«Ввічливі заяви під час прес-конференції – це просто щоб не сваритися», – уклав він.

Раніше депутат Верховної Ради Олександр Дубинський розкрив головний обман України в питанні «Північного потоку-2». За його словами, влада країни вводить в оману громадян своїми заявами про те, що російський газопровід можна блокувати. Депутат зазначив, що Україна не може впливати на комерційні проекти, які виходять за межі її території.

В ході зустрічі 12 липня Зеленський заявив Меркель про необхідність обговорювати будівництво «Північного потоку-2» в «нормандському форматі». На думку глави української держави, запуск трубопроводу несе загрозу енергетичній безпеці країни, тому потрібні діалог і гарантії країн Європейського союзу (ЄС), ФРН і Франції.

Поділитись