Питання про транзит газу через Україну після 2024 року вирішуватиме тільки Росія

Питання про транзит газу через Україну після 2024 року вирішуватиме тільки Росія

За словами експерта, ні Ангела Меркель, ні інші західні політики не має права вирішувати, чи продовжиться транзит російського газу через Україну після 2024 року.

Як зазначив фахівець, в даному випадку останнє слово все одно залишиться за Москвою.

“Це питання комерційних пріоритетів компанії “Газпром”, яка є комерційним постачальником газу на європейський ринок”, – заявив Костянтин Симонов. Він додав, що підприємству весь час нагадують, що воно знаходиться в умовах жорстокої конкуренції з іншими постачальниками. Незважаючи на всі складнощі, “Газпром” готовий до постачань, проте знизити їх вартість – законне бажання компанії.

Директор Фонду національної енергетичної безпеки зазначив, що саме тому Росія зайнялася будівництвом “Північного потоку – 2”, який повинен скоротити відстань до німецького ринку на 1900 кілометрів. “А нам кажуть: “Ой, а Україна? “А до чого тут Україна?” – цитує Костянтина Симонова ЗМІ.

Експерт також підкреслив, що в ситуації, що склалася особливо комічно виглядають спроби українських політиків вимагати з Росії компенсацію за припинення транзиту. “У нас комерційні відносини. Вони зафіксовані до кінця 2024 року”, – нагадав директор Фонду.

Поділитись