В Італії набув чинності частковий “різдвяний” локдаун

В Італії набув чинності частковий “різдвяний” локдаун

Італія зустрічає Різдво з тимчасовим посиленням заходів проти поширення інфекції, їх дія триватиме з 24 грудня до 6 січня.


В цей двотижневий період в країні вводяться обмеження на вільне пересування між регіонами, окремими містами і навіть всередині власного населеного пункту. Винятки становлять поїздки по роботі, повернення додому, крайні обставини і стан здоров’я. При цьому в порівнянні з весняним локдауном італійцям дозволено відвідувати друзів, навіть живуть в сусідньому місті для цього можна виходити тільки удвох (не рахуючи дітей до 14 років), а подібні поїздки слід здійснювати тільки один раз в день.

На практиці крім відвідування друзів вихід з дому стає можливий для пробіжки поодинці, вигулу собаки і покупки продуктів.
У країні як і раніше діє обов’язкове носіння масок на відкритому повітрі і комендантську годину з 10 вечора до 5 ранку. Раніше в ніч на перше січня його продовжили до 7 ранку.

Найбільш суворі обмеження будуть дійсні десять днів: з 24 по 27 грудня, 31 грудня та 1, 2, 3, 5 і 6 січня. Згідно з правилами так званої “червоної” зони, в країні будуть закриті магазини, за винятком точок продажу товарів та послуг першої необхідності. В їх число насамперед увійшли супермаркети і продуктові магазини, аптеки, тютюнові крамниці, газетні кіоски, а також перукарні і пральні.

В інші дні передбачено часткове ослаблення заходів – на території Італії діятимуть правила “помаранчевої” зони, що дозволить відкритися звичайним магазинам, а громадянам безперешкодно переміщатися в межах власного міста. Бари і ресторани при цьому в обох випадках зможуть працювати з доставкою додому та на винос – і то тільки до 10 вечора.

Поділитись