В Іраку затримали одного з головних координаторів ІГІЛ. Фото

В Іраку затримали одного з головних координаторів ІГІЛ. Фото

Іракські силовики затримали в міжнародному аеропорту Багдада одного з головних координаторів терористичного угрупування “Ісламська держава”, повідомляє телеканал “ас-Сумар” з посиланням на заяву офіційного представника ЗС країни Яхьї Расула.


Згідно із заявою, терорист, відомий під псевдонімом Абу Наба, прибув до Багдада з метою проведення організаційної зустрічі з бойовиками ІГІЛ в передмісті столиці. В аеропорту він був затриманий співробітниками Управління по боротьбі з тероризмом Іраку, яке довгий час відстежував його переміщення.

Абу Наба, що вважається головним адміністративним координатором ІГІЛ, був відомий органам безпеки Іраку з 2003 року. З цього часу він перебував у кількох радикальних угрупуваннях, починаючи з “Аль-Каїди” і закінчуючи ІГІЛ.

В кінці 2017 року влада Іраку оголосила про перемогу над терористичним угрупуванням “Ісламська держава” в країні, проте іракська армія за підтримки міжнародної коаліції і підрозділів народного ополчення продовжує зачистки від терористів і операції з виявлення “сплячих осередків” терористичних угруповань в окремих районах.

Поділитись