Меркель назвала пріоритети роботи з Байденом

Меркель назвала пріоритети роботи з Байденом

Канцлер ФРН Ангела Меркель назвала боротьбу з пандемією, зміною клімату, тероризмом, забезпечення вільної торгівлі в світі пріоритетами спільної роботи Німеччині і США при новій адміністрації Джо Байдена.

“Дружба наших обох країн доводила свою цінність протягом десятиліть. Багато тут, як і там, люблять цю американо-німецьку дружбу. Це наша загальна цінність. Ми повинні і далі працювати разом, постійно зводити разом нові покоління німців і американців, європейців і американців . ми союзники в НАТО, ми поділяємо основоположні цінності гідності особистості, демократії і верховенства права, ми поділяємо спільні інтереси”, – заявила Меркель журналістам в понеділок.

Вона зазначила, що США і Німеччина як частина ЄС повинні бути разом, щоб боротися з найбільшими викликами сучасності. “Пліч-о-пліч у важкому випробуванні пандемії коронавірусу, пліч-о-пліч в боротьбі з потеплінням клімату і його глобальними наслідками, в боротьбі з тероризмом. Разом за відкриту світову економіку і вільну торгівлю”, – додала канцлер.
Меркель підкреслила, що в ФРН і ЄС знають, що “повинні взяти на себе більше відповідальності в цьому партнерстві”.

“Америка була і залишається нашим найважливішим союзником, але від нас чекають – і справедливо – більш активних власних дій із забезпечення своєї безпеки і захисту своїх принципів в світі. Ми, європейці, вже досить довго йдемо цим шляхом. Виборці і виборниці довірили Джо Байдену і Камалі Харріс велику відповідальність на заможне на конфлікти час “, – заявила Меркель, побажавши їм сил і успіху.

Поділитись