В Ефіопії назвали можливу причину аварії літака Boeing 737 MAX

В Ефіопії назвали можливу причину аварії літака Boeing 737 MAX

Катастрофа літака Boeing 737 MAX в Ефіопії в березні 2019 року відбулася через дефекти в конструкції повітряного судна.

До такого висновку прийшли місцеві експерти, які розслідували причини і обставини катастрофи. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на три джерела, обізнані про зміст відповідної доповіді, поширеного серед тих, хто розслідує катастрофу. За даними агентства влада Ефіопії планує опублікувати остаточний варіант звіту про розслідування катастрофи лайнера 10 березня.

У той же час в Комітеті з транспорту та інфраструктурі Палати представників Конгресу Сполучених Штатів відповідальними за катастрофу назвали Boeing і авіауправління США. У доповіді Комітету йдеться, що при проектуванні і створенні літака були допущені помилки.

Нагадаємо, в 2018 році в результаті аварії Boeing 737 MAX індонезійської компанії Lion Air загинули 189 осіб – 181 пасажир, в тому числі троє дітей, а також вісім членів екіпажу. Через рік літак такої ж моделі розбився в Ефіопії. Жертвами другого катастрофи стали 157 громадян з 33 країн світу. Після цього польоти 737 MAX заборонили практично по всьому світу.

У вересні минулого року індонезійські експерти встановили, що однією з головних причин авіакатастрофи стали помилки конструкторів, які розробляли цю модель лайнера.

Поділитись