Український посол поскаржився на «удар в обличчя» від Німеччини

Український посол поскаржився на «удар в обличчя» від Німеччини

Український посол в Німеччині Андрій Мельник обурився через заклики німецьких політиків зняти санкції з Росії, назвавши ініціативу «ударом в обличчя українцям».


У травні міністр федеральної землі Бранденбург з європейських питань Катрін Ланге зажадала скасування санкцій проти Росії. За словами міністра, обмеження, введені після возз’єднання Криму з РФ, шкодять Німеччині і не змінюють позицію Москви по півострову, тому в них немає сенсу.

Видання відзначає, що таку думку поділяє не тільки Ланге. На початку березня колишній прем’єр-міністр Брандербурга, глава Німецько-російського форуму Маттіас Платцек також висловився на користь зближення з Росією.

В інтерв’ю Potsdamer Neueste Nachrichten 23 травня Мельник назвав такі заклики розпалюванням пожежі. За його словами, ідея про скасування санкцій «удар в обличчя українцям», а також кримчанам, які страждають».

«Ми, українці, хотіли б набагато жорсткіших обмежень, спрямованих проти Москви. Але політично це наше бажання було неможливо …. санкції в повній мірі діють саме в середньо- і довгостроковій перспективі. Так що нам, європейцям, треба мислити стратегічно і запастися терпінням», – заявив дипломат.

Мельник також висловив упевненість, що Україна обов’язково поверне Крим, а Європі небезпечно зближатися з Росією.

3 травня український посол вирішив посперечатися з екс-канцлером Німеччини Герхардом Шредером, який заявив, що Крим ніколи не віддадуть Україні, а санкції проти РФ треба скасувати.

Мельник різко відреагував і запевнив, що «крики» і «спроби завести свою платівку» про скасування санкцій не допоможуть «розтрощити» західну підтримку на адресу України.

Поділитись