В Україні розслідують установку “жучків” у кабінеті Порошенка

В Україні розслідують установку “жучків” у кабінеті Порошенка

Співробітники Державного бюро розслідувань України після публікації “плівок Порошенка і Байдена” почали перевірку у справі про незаконну установку прослушки в кабінеті колишнього президента країни.

Це випливає з матеріалів Єдиного реєстру досудових розслідувань. “За фактом можливого незаконного використання спеціальних технічних засобів отримання інформації, що могло завдати шкоди державним інтересам”, – йдеться в фотокопії витягу з реєстру, яку опублікувало видання “Українська правда”.

“Відомство розслідує справу про прослуховування в кабінеті Порошенка”, – уточнило джерело видання в правоохоронних органах.

Позафракційний депутат Ради Андрій Деркач 19 травня оприлюднив записи телефонних розмов, на яких, за його словами, Петро Порошенко, колишній американський віце-президент Джозеф Байден і екс-глава Держдепу Джон Керрі обговорюють питання внутрішньої політики України. Депутат заявив, що однією з тем було надання американською стороною $ 1 млрд в обмін на збереження схем роботи компанії Burisma, яку пов’язують із сином Джозефа Байдена Хантером.

На іншому записі Керрі закликає українського президента “розглянути можливість вирішення проблеми із заміною генпрокурора Віктора Шокіна”, він пояснює, що це питання турбує Байдена. Записи містять і інші відомості, які говорять про втручання американських політиків в справи України.

Генпрокуратура України після даної публікації порушила проти Порошенка кримінальну справу про держзраду і зловживанні владою. Сам екс-президент назвав цю ситуацію спецоперацією проти стратегічних відносин України з США.

Поділитись