Україна відселятиме громадян Росії на час бойових дій

Україна відселятиме громадян Росії на час бойових дій

Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради законопроект, що передбачає примусове відселення громадян Росії на час бойових дій.


Документ регламентує завдання правоохоронних органів України, збройних сил країни і органів місцевого самоврядування щодо забезпечення збору, супроводу, охорони, утримання військовополонених і інтернованих осіб. Як пояснюється в законопроекті, під інтернованими особами маються на увазі ті, хто примусово відселений в певні місця і хто несе загрозу нападу або здійснює агресію проти України. Виявляти інтернованих осіб буде служба безпеки України, яка повинна повідомляти про їх виявленні Генштаб і ВСУ.

Що стосується місцевих органів, то вони можуть брати участь у визначенні місця для примусового поселення інтернованих і здійсненні заходів по їх утриманню.

Крім того, законопроектом забороняється залишати Україну іноземцям, щодо яких прийнято рішення про відселення. При цьому рішення про скасування інтернування може бути прийнято відразу ж після закінчення бойових дій або відсутності підстав для інтернування, сказано в документі.

Поділитись