Пєсков заявив, що Росія захищатиме інтереси своїх громадян, включаючи Донбас

Пєсков заявив, що Росія захищатиме інтереси своїх громадян, включаючи Донбас

Москва захищатиме інтереси росіян, де б вони не проживали.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков 6 листопада, відповідаючи на питання українського журналіста.

Представник українського інформаційного агентства задав Пєскову питання про можливість припинення дії схеми за спрощеним отримання російського громадянства жителями Донбасу.

На це чиновник відповів, що українська держава повинна сама дбати про населення Південного Сходу України, якщо вважає цих людей своїми громадянами. Але оскільки вона цього не робить, то про населення регіону піклується Росія.

«Оскільки це етнічні росіяни, звичайно, Росія завжди захищала, і буде захищати інтереси росіян, де б вони не проживали, – підкреслив Пєсков.

Він додав, що процедура видачі російських паспортів жителям Донбасу не суперечить Мінським угодами, в яких прописаний механізм врегулювання конфлікту в регіоні.

«Позиція [української сторони] зрозуміла, але вона докорінно розходиться із зобов’язаннями України, які зафіксовані підписом президента України в Мінському комплексі заходів. У Мінському комплексі заходів немає такого положення», – сказав прес-секретар президента РФ.

Поділитись