Україна готується запропонувати новий план по врегулюванню конфлікту в Донбасі

Україна готується запропонувати новий план по врегулюванню конфлікту в Донбасі

Київ готується запропонувати нові кроки по врегулюванню конфлікту в Донбасі, проте Україна «ні в якому разі” не відмовиться від Мінських угод.

Про це заявив ТАСС глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук.

«У новому році будуть більш рішучі і більш конкретні дії для досягнення головного питання – встановлення миру в Донбасі», – висловився він, додавши, що ці дії будуть включати «закон про вибори, закон про амністію, закон про особливості місцевого самоврядування», що передбачає і «формулу Штайнмайера».

За його словами, всі дії країни будуть базуватися перш за все «на нормандському форматі», а Україна «ні в якому разі” не відмовиться від Мінських угод.

Україна піде на нові кроки, якщо вважатиме на засіданні 16 грудня, що все стоїть на місці, і когось хочуть обдурити, підкреслив Кравчук.

«Я думаю, якщо ми запропонуємо реальні кроки, то нас зрозуміють, перш за все в Україні і за кордоном, де вірять і знають, як виконувати міжнародні норми», – пояснив глава української делегації.

Він також нагадав, що термін, який був встановлений президентом України, закінчується, а рішення головного питання – встановлення миру в Донбасі – немає. Однак Кравчук зазначив, що є «конкретні зрушення», і навів як приклад прийнятий 22 липня документ про всеосяжний режим тиші.

Поділитись