У Зеленського готують призначення Олега Татарова директором ДБР

У Зеленського готують призначення Олега Татарова директором ДБР

ОПУ готує майданчик для призначення Олега Татарова директором Державного Бюро Розслідувань.

Президент Володимир Зеленський своїм Указом №393 / 2020 від 15 вересня змінив склад конкурсної комісії з вибору директора Госбюро розслідувань, – передає телеграм-канал Крокодил.

Замість Оксани Кваші, Олександра Костенка і Віктора Кощинця в комісії будуть засідати (за згодою):
Аліна Бірюкова – проректор Академії адвокатури України;
Олександр Головко – завідувач кафедри державно-правових дисциплін юридичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна;
Оксана Кучинська – професор кафедри правосуддя Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

Інформація про те, що Олег Татаров вибудовує вертикаль для подальшого заняття посади Директора ДБР в орбіті Силового звучить уже кілька місяців. До вчорашнього дня підтвердження цим чуткам не було. Тепер, після призначення представників Офісу Президента в комісію сумнівів не залишилося.

Цікавий факт, що Бірюкова та Кучинська разом з Татарова входять до редколегії журналу (https://vkslaw.knu.ua/ua/editorial-board) “Вісник крімінального судочинства”, головним редактором (https://vkslaw.knu.ua/ ua / pro-zhurnal) якого є Микола Погорецький – науковий керівник (http://dissercomp.ru/Links/Person?id=1367) Татарова і співробітник Адвокатського об’єднання Креденс (https://credence.com.ua/team?Mykola_Pogoretsky ) (раніше – Татарів Фаринник Головко). Крім того, до редколегії цього ж видання входять два інших члена комісії з відбору керівника ДБР – Лідія Москвич і Василь Нор, в липні призначені за квотою Верховної Ради.

Таким чином, у складі комісії по вибору директора ГБР 5 з 6 призначених представників так чи інакше пов’язані із заступником глави ОПУ Олегом Татарова, що тільки підтверджує чутки.

Поділитись