ДБР повідомило про підозру Київському поліцейському за збут кокаїну

ДБР повідомило про підозру Київському поліцейському за збут кокаїну

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, повідомили про підозру інспектору слідчого відділу одного з районних управлінь поліції Києва у збуті наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 2 та ч. 3 ст. 307 КК України).

Під час досудового розслідування правоохоронцями задокументовано 3 факти збуту інспектором «амфетаміну» та «МDМА» (більш відомий як «екстазі») на загальну суму 28 000 гривень.

“3 вересня 2020 року після чергового збуту наркотичного засобу поліцейського було затримано та вилучено приблизно 40 грамів білої порошкоподібної речовини, яка зі слів затриманого є особливо небезпечним наркотичним засобом – кокаїном, а також 70 000 гривень отримані за нього. У ході обшуків в автомобілі, за місцем проживання та роботи фігуранта, а також інших осіб, які ймовірно причетні до вказаного правопорушення, було виявлено вогнепальну зброю, бойові патрони, білу порошкоподібну речовину в пакеті, пігулки, схожі на психотропну речовину «МDМА», та пакет з речовиною рослинного походження зеленого кольору”, – йдеться у повідомленні ДБР.

Наразі вирішується питання щодо обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідування у кримінальному провадженні здійснює прокуратура міста Києва, оперативний супровід – Київське міське управління ДВБ НП України.

Поділитись