У Великобританії платники податків компенсовуватимуть витрати на Covid “протягом десятиліть”

У Великобританії платники податків компенсовуватимуть витрати на Covid “протягом десятиліть”

Депутати Великобританії заявляють, що платники податків компенсовуватимуть витрати на Covid “протягом десятиліть”.

У двох нових звітах Комітет державних рахунків зазначає, що криза піддала платників податків у Великобританії “значним фінансовим ризикам” .

У міжпартійних звітах, опублікованих у неділю, PAC зазначає, що платник податків буде підданий “значним фінансовим ризикам на найближчі десятиліття”, оскільки передбачувана вартість заходів уряду вже склала 372 млрд. Фунтів стерлінгів у травні.

Зараз державний борг Великобританії перевищує 2,2 трлн. Фунтів стерлінгів, або близько 99,7% ВВП – темпу, якого не спостерігалося з початку 1960-х. Лише в червні боргові відсотки становили 8,7 млрд. Фунтів стерлінгів.

У звіті сказано: “Хоча ми визнаємо, що існувала необхідність послабити звичні правила, що стосуються прийняття основних рішень про витрати … ми стурбовані тим, що це створило серйозні ризики, які можуть вимагати управління роками”.

Голова ПКК Дам Мег Хіллієр сказала: “Маючи зараз великі грошові витрати на заходи проти Covid, урядом тепер має бути чітко визначено, як стабілізувати ситуацію в майбутньому, компенсувати кошти і протягом якого часу”.

Поділитись