Великобританія може відмовити Китаю в покупці найбільшого заводу мікрочіпів

Великобританія може відмовити Китаю в покупці найбільшого заводу мікрочіпів

Глава уряду Великобританії Борис Джонсон доручив міністрам оцінити умови придбання Китаєм заводу напівпровідників, що належить компанії Newport Wafer Fab.

Про це пише газета The Telegraph з посиланням на джерела.

На початку цього тижня голландська фірма Nexperia, що належить китайській Wingtech, заявила про намір придбати найбільший в Великобританії завод, який виробляє чіпи для широкого спектра технічних продуктів – від телефонів до безпілотних автомобілів. Вартість угоди оцінили в £ 65 млн (понад 6,6 млрд рублів).

«Ми вивчаємо (умови угоди – ред.). Я попросив радника з національної безпеки розглянути це питання», – сказав Джонсон в парламенті Великобританії. – Ми повинні вирішити, чи представляє продукція, яку вони виробляють, реальну цінність інтелектуальної власності і інтерес для Китаю, чи є реальні наслідки для безпеки».

Британські ЗМІ відзначають, що прем’єр-міністр погодився «поглянути на умови угоди» під тиском, і після того, як вона фактично була схвалена. Так, за день до того держсекретар у справах Уельсу, в якому розташований завод, повідомляв, що він задоволений тим, що можливі ризики від поглинання прийняті до уваги.

Поділитись