У Великій Британії знайшли ще один новий різновид коронавірусу

У Великій Британії знайшли ще один новий різновид коронавірусу

Ще один новий штам коронавируса знайшли в Великобританії. Про це розповів міністр охорони здоров’я країни Меттью Хенкок.

Його слова цитує Reuters.

За його словами, чергову мутацію SARS-CoV-2 виявили у двох людей. Міністр припустив, що новий штам стався з ПАР, оскільки обидва випадки виявили у людей, що контактували із зараженими звідти.

«Цей новий варіант [коронавірусної інфекції] викликає серйозне занепокоєння, тому що він передається швидше і, мабуть, мутував сильніше за попередній штам, виявлений у Великобританії», – підкреслив Хенкок.

Він додав, що Лондон уже вирішив обмежити авіасполучення з ПАР.

Форма коронавірусу, яку виявили раніше в грудні, набула широкого поширення в Сполученому Королівстві і швидко витісняє попередній різновид. Мутований вірус також виявили у пацієнтів в Нідерландах, Данії, Австралії та Італії.

Хоча мутація може робити патоген більш заразним, поки немає доказів, що він полегшує передачу SARS-CoV-2 або робить вірус більш небезпечним. Незважаючи на це, обмеження на в’їзд з Великобританії ввели в більшій частині європейських країн: наприклад, в Австрії, Бельгії, Болгарії, Німеччини та Франції. Росія також зупинила авіасполучення з Британією на тиждень.

Поділитись