У США заявили про нарощування російських військ на кордоні з Україною

У США заявили про нарощування російських військ на кордоні з Україною

Російські війська стягуються до кордону з Україною, розповів The New York Times один з американських чиновників.

За його оцінкою, мова йде про приблизно чотири тисячі військових.

За даними видання, нарощування російських військ на кордоні привернуло увагу високопоставлених американських чиновників в Європі і США. Так, минулого тижня Європейське командування збройних сил США підвищило рівень спостереження з «можливої ​​кризи» до «потенційно неминучого кризи» – найвищого рівня.

Також The New York Times повідомляє, що європейські спостерігачі за останні тижні помітили нове озброєння у ополченців.

Раніше головнокомандувач Збройними силами України (ЗСУ) Руслан Хомчак на позачерговому засіданні Верховної Ради заявив, що до кордонів країни стягнуті російські війська. За його словами, додаткові військові з’єднання перекинуті в Брянську, Ростовську і Воронезьку області. Також мова йде про Крим, де після останніх навчань десантників їх не вивезли в місця попередньої дислокації, а залишили на півострові, сказав головнокомандувач.

30 березня Верховна Рада прийняла постанову з приводу ескалації ситуації на Донбасі. Згідно з документом, за прийняття якого проголосували 308 парламентаріїв, відповідальність за нинішнє загострення лежить на Росії.

26 березня повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський провів екстрені консультації з представниками країн-учасниць «нормандської четвірки». До цього в зоні бойових дій під мінометним обстрілом загинули четверо військовослужбовців ЗСУ.

Незважаючи на оголошене 27 липня 2020 року безстрокове перемир’я, на лінії розмежування в Донбасі в останні тижні загострилася ситуація.

Поділитись