У США розкрили алгоритм військового удару по Росії

У США розкрили алгоритм військового удару по Росії

У публікації американського видання C4ISRNET розкривається алгоритм Project Convergence, що дозволяє армії США використовувати супутники і штучний інтелект для нанесення точного удару по позиціях ймовірного противника, зокрема, Росії та Китаю.


Видання пише, що низькоорбітальні супутники використовуються для отримання знімків поля бою. Відповідні відомості надходять на наземну станцію обробки даних Tactical Intelligence Targeting Access Node (TITAN), де проходять обробку системою ІІ Prometheus, що виявляє розташування об’єктів супротивника. Потім дані координати передаються на командний пункт, де обробляються системою Tactical Assault Kit.

Там система ІІ FIRES Synchronization to Optimize Responses in Multi-Domain Operations (FIRESTORM) визначає конкретне знаряддя, яке має застосовуватися для знищення об’єктів ймовірного противника.

«Оператор погоджує рекомендацію, і дані про наведення відправляються в систему озброєння або солдату для нанесення удару», – пише C4ISRNET.

У вересні Defense One написало, що в ході навчань на полігоні Юма в Аризоні армія США використовувала безпілотні літальні апарати, супергармати, наземні роботи і супутники «для масштабної перевірки своїх майбутніх планів ведення війни». Згідно з даними видання, в ході заходу було знищено кілька об’єктів супротивника, що імітують, зокрема, російський зенітний ракетно-гарматний комплекс (ЗРПК) «Панцир».

Поділитись