У Карабасі вперше в світі застосували балістичну ракету LORA

У Карабасі вперше в світі застосували балістичну ракету LORA

Азербайджан вперше застосував оперативно-тактичний ракетний комплекс з одноступінчастою твердопаливною балістичною ракетою LOng-Range Artillery Missile (LORA), розроблений ізраїльською компанією Israel Aircraft Industries (IAI), пише The Drive.


Згідно з виданням, дана зброя знищило міст через річку Акар, що з’єднує Вірменію і невизнану Нагірно-Карабахську Республіку. The Drive пише, що на це вказує ролик, опублікований в мережі. Видання зазначає, що в разі підтвердження цієї інформації, що трапилося стане першим бойовим застосуванням LORA в світі.

Видання, посилаючись на Стокгольмський інститут дослідження проблем світу (Швеція), нагадує, що в 2017-2018 роки Азербайджан придбав у Ізраїлю до 50 таких ракет.

У вересні The Drive написало, що азербайджанські військові знищили в Нагірному Карабасі не менше шести систем протиповітряної оборони (ППО) 9К33 «Оса» і трьох 9К35 «Стріла-10» радянської розробки. Згідно з виданням, для цього використовувалися безпілотники Bayraktar TB2 турецького виробництва.

Поділитись