США розробили нову систему ядерної зброї, у якої немає аналогів у світі

США розробили нову систему ядерної зброї, у якої немає аналогів у світі

Сполучені Штати розробили нову систему ядерної зброї, аналогами якої не володіють ні Росія, ні Китай.

Таке твердження міститься в новій книзі ветерана американської журналістики, члена редколегії газети The Washington Post Боба Вудворда, присвяченій президенту США Дональда Трампа. Витяги з роботи опублікувала в середу The Washington Post. У продаж книга під назвою “Лють” (Rage) надходить 15 вересня. Вона базується в тому числі на 18 ексклюзивних інтерв’ю Вудворда з Трампом.

“У розпал роздумів про те, наскільки близько Сполучені Штати підійшли в 2017 році до війни з Північною Кореєю, Трамп повідомив:” Я створив ядерну [зброя], збройову систему, якої ні в кого раніше не було в цій країні. У нас є таке, чого ви ніколи не бачили і про що не чули. У нас є таке, про що [президент Росії Володимир] Путін і [голова КНР] Сі [Цзіньпін] ніколи не чули. Те, що у нас є, – неймовірно”, – йдеться в новому творі Вудворда.

Як уточнюється далі в статті, джерела Вудворда “пізніше підтвердили, що у Збройних сил США є нова секретна збройова система”. Деталі на цей рахунок Вудворда приводити відмовилися. “Джерела [Вудворда] були здивовані, що Трамп розкрив” відомості про існування даної системи, пише газета.

Поділитись