У США пропонують вигнати 300 російських дипломатів на тлі суперечки з посольством

У США пропонують вигнати 300 російських дипломатів на тлі суперечки з посольством

Демократичні та республіканські сенатори США закликали у вівторок президента Джо Байдена вислати 300 російських дипломатів із США, якщо Москва не видасть більше віз американцям для представлення Вашингтона в Росії.

Про це передає Reuters.

Пропозиції керівників комітетів Сенату з питань зовнішньої політики та розвідки – демократів Боба Менендеса та Марка Уорнера та республіканців Джима Ріша та Марко Рубіо – означатимуть різку ескалацію триваючої суперечки щодо штату посольства на тлі напруги між Вашингтоном та Москвою.

У серпні Росія заборонила посольству США в Москві утримувати, наймати працівників з Росії або третіх країн, за винятком охоронців, змусивши місію звільнити 182 співробітників і десятки підрядників, повідомляє Держдеп.

Це означало, що в Росії є лише близько 100 американських дипломатів, проти 400 російських дипломатів у Сполучених Штатах, сказали сенатори.

“Ця диспропорційність у дипломатичному представництві є неприйнятною. Відповідно, Росія повинна видати достатню кількість віз, щоб наблизитися до паритету між кількістю американських дипломатів, які проходять службу в Росії, і кількістю російських дипломатів, що служать у США”, – написали сенатори в листі до Байдена.

Якщо Москва цього не зробить, вони сказали, що Байден повинен почати висилку близько 300 російських дипломатів.

Поділитись