У справі МН17 намітився прогрес: суд розгляне знову старі докази

У справі МН17 намітився прогрес: суд розгляне знову старі докази

У понеділок, 1 лютого, розпочався четвертий блок слухань у справі про збитий в 2014 році малайзійському літаку рейсу МН17.

Довгі роки суд і слідство Нідерландів відмовлялися брати до уваги докази, представлені російськими фахівцями компанії «Алмаз-Антей». Остаточне рішення по ним візьмуть 8 лютого.

На ситуацію вплинула вимога захисту одного з обвинувачених Олега Пулатова.

Його адвокати подали кілька запитів, в тому числі з проханням додати кілька звітів, допитати двох свідків і оглянути додаткові фото уламків літака.

Таким чином у російського концерну «Алмаз-Антей» з’явилася можливість призначити експерта. Суд поставить йому питання про можливість застосування ЗРК «Бук». Після цього все повинно стати на свої місця. Ще в 2015 році російські фахівці довели, що до краху Boing причетна українська сторона.

За повідомленнями видання Soester Courant, адвокати Пулатова хочуть подивитися не тільки реконструкцію літака, що знаходиться в ангарі на авіабазі Гільзе-Рієн, а й інші уламки.

Сторона захисту вважає, що до цього моменту в розслідуванні фігурували лише 20-30% від усіх частин малайзійського Boing. Передбачається, що зображення, яке видно в результаті реконструкції, ймовірно, спотворене.

Суд винесе остаточне рішення по всім запитам захисту 8 лютого. У той же час прокуратура боїться, що в справі з’являться нові факти, які можуть говорити про невинність російської сторони. Там просять відхилити клопотання, які надійшли.

Поділитись