У Сімферополі жителям верхніх поверхів порадили ходити по воду на вулицю

У Сімферополі жителям верхніх поверхів порадили ходити по воду на вулицю

У окупованому Криму постачальник водопровідної води ГУП «Вода Криму» запропонував мешканцям верхніх поверхів багатоквартирних будинків в Сімферополі самим вирішувати проблему і набирати воду в ємностях на вулиці. У регіоні через посуху воду подають за графіком.

“Тиск підняти я не в змозі, тому що почнуться пориви – і тоді ні на нижніх, ні на верхніх поверхах води не буде. Це обумовлено фактичним станом мереж”, – заявив гендиректор підприємства Володимир Баженов на засіданні оперативного штабу з питань водопостачання.

За його словами, компанія рекомендувала міській владі встановити у дворах і на вулицях ємності для води.

“Звичайно, безумство в третьому тисячолітті тягати відрами воду на дев’ятий поверх, але, на жаль, без додавання води на вході в місто – технічно проблема не вирішується. Все повинно піти в площину надання допомоги жителям – я як інженер іншого не бачу”, – сказав Баженов.

Так званий глава Криму Сергій Аксьонов доручив владі Сімферополя допомогти тим, хто фізично не в змозі ходити за водою. Він хоче скласти список будинків, де тиску не вистачає для водопостачання верхніх поверхів, і закріпити за кожним будинком відповідального за забезпечення мешканців водою.

Сімферополь і ще 39 населених пунктів в Сімферопольському і Бахчисарайському районах з 24 серпня перейшли на погодинний графік водопостачання. Сімферополь, постійне населення якого перевищує 350 тис. чоловік, споживав до 160 тис. кубів води на добу, за рахунок обмежень обсяг скоротили до 100 тис. кубометрів.

Режим подачі води за графіком може тривати до березня 2021 року. Надзвичайний стан в місті вводити не планують. Влада Сімферополя встановила на вулицях ємності з водою. Також в місті шукають “волонтерів води”.

Городяни скаржаться в соцмережах на поганий напір води і її колір: від персикового і рудого до чорного.

Поділитись