ООН назвала відповідальних за воду в Криму

ООН назвала відповідальних за воду в Криму

Основна відповідальність за забезпечення жителів Криму водою лежить на Росії, але і в України є обов’язки, заявила офіційний представник управління Верховного комісара ООН з прав людини Елізабет Тросселл.


Вона підкреслила, що кожна людина «для повноцінного життя і повного здійснення всіх прав» має «право на безпечну і чисту питну воду і санітарію». Для «захищеного населення Криму» в цьому питанні «головну відповідальність несе» Росія, сказала Тросселл.

При цьому, за її словами, «Україна зобов’язана підтримувати здійснення економічних, соціальних і культурних прав». Київ зобов’язаний «постійно тримати в полі зору питання про те, чи може вжити заходів для забезпечення достатнього рівня життя для всіх осіб, які перебувають на території» України.

Нагадаємо, в Криму через спеку виникла найсильніша за останні 150 років посуха. З метою подолання труднощів, що виникли Міноборони Росії провело спецоперацію з постачання водою Сімферополя. До Криму також направили унікальний російський літак для виклику опадів.

У серпні військовослужбовці завершили перекидання води по 60-кілометровому трубопроводу в Сімферопольське водосховище, яке обміліло через посуху.

Поділитись