У Сімферополі обмежили подачу води до весни

У Сімферополі обмежили подачу води до весни

У окупованому Криму запаси води у водосховищах, які живлять Сімферополь, складають лише 12%. Обмеження по подачі води збережуться до березня 2021 року, повідомив так званий «голова ради міністрів» Криму Юрій Гоцанюк.

З 7 вересня в Сімферополі і 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів почався третій і найжорсткіший етап обмежень подачі води через посуху і обміління Аянського, Партизанського і Сімферопольського водосховищ. Питна вода зараз подається по годинах вранці і ввечері. На третьому етапі введення обмежень споживання води знизилося до 100 тис. кубометрів на добу. До початку економії воно становило 160 тис. кубів на добу.

“У водосховищах на сьогоднішній день, це три основні водосховища – Сімферопольське, Партизанський та Аянське, на сьогоднішній день – 12% заповнені від проектної потужності. Це на 60% менше, ніж за підсумками попереднього року”, – повідомив Гоцанюк на ток- шоу “Говоріть правду” в прямому ефірі телеканалу “Крим 24”.

Він зазначив, що, за прогнозами, опадів найближчим часом не очікується. У разі, якщо достатня кількість опадів випаде в грудні, можливо, що графіки обмежень будуть скасовані.

“Але, ми не будемо тішити себе ілюзіями, враховуючи, що прогнози такі, що опадів очікувати не доводиться. Тому доведеться нам в такому режимі жити до березня”, – зазначив фейковий «прем’єр-міністр».

Як повідомила «глава адміністрації» міста Олена Проценко, ємності для води в Сімферополі візьмуть під охорону і відеоспостереження через вандалів.

“Ми розмовляли з поліцією, щоб посилили наряди, і вибудовуються графіки додаткові. Були дві робочі зустрічі з провайдерами, просили, щоб поставили відеоспостереження, а ми зробимо нічне освітлення”, – сказала Проценко.

Вона визнала, що не всі провайдери погодилися допомогти забезпечити відеоспостереження за ємностями для води.

“Напевно, ми зробимо свої висновки. Ті, які нас підтримують і поставлять відеоспостереження, ми виведемо їх камери в єдину диспетчерську службу”, – додала Проценко.

Поділитись