У самопроголошеній ЛНР засудили шпигуна з Латвії

У самопроголошеній ЛНР засудили шпигуна з Латвії

Верховний суд самопроголошеної Луганській народної республіки засудив до 10,5 років в’язниці жителя Латвії, завербованого, за даними так званого Міністерства державної безпеки ЛНР, латвійської спецслужбою під псевдонімом “Ельф”.

“Співробітниками Міністерства державної безпеки в ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів виявлено агент іноземної розвідки, громадянин Латвії Веселовс Валентіс (Веселов Валентин Борисович). Встановлено, що він був завербований у 2004 році на основі матеріальної зацікавленості спецслужбами Латвійської Республіки з присвоєнням псевдоніма “Ельф” , – повідомили журналістам.

За даними відомства, в 2014 році за завданням іноземної розвідки Веселовс був закинутий на територію так званої ЛНР для проведення шпигунської діяльності. Веселовс збирав і передавав відомості військового характеру про так звану Народну міліцію, інформацію про соціально-політичну та економічну ситуацію в псеводореспубліці, а також інші відомості, які “латвійська розвідка планувала використовувати”.

“За матеріалами кримінальної справи, порушеної слідчим відділом Міністерства державної безпеки, Верховний Суд ЛНР засудив Веселовса Валентіса до 10,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вчинення злочину, передбаченого статтею 336 КК ЛНР (“Шпигунство”)”, – заявили у псевдовідомстві.

Поділитись